Birchermuesli

de Kadia80 in Mancare copii, 19 Dec 2011 | 6718 vizualizari

 

Maximilian Oskar Bircher-Benner, un medic elvetian si specialist in nutritie, a fost cel care a introdus muesli in alimentatie, punand bazele unui intreg curent in nutritia moderna si incurajand consumul de cereale integrale. Bircher Muesli este reteta favorita a elvetionilor pentru mic-dejun, fiind atat nutritiva cat si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250g fulgi de ovaz  
  • 2 lamai (sucul)  
  • 230 ml apa  
  • 2 mere verzi acrisoare (tip Granny Smith)  
  • 470 ml de iaurt simplu  
  • 6 linguri de miere lichida  
  • 4 linguri de alune prajite macinate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birchermuesli:

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda.

A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Birchermuesli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]