Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă

de Crista_Luca in Prajituri, 19 Dec 2010 | 5904 vizualizari

 

dacă ai chef să ronţăi nişte biscuiţi făcuţi în casă ...sunt delicioşi ....
reţeta originală care este cu ciocolată neagră... eu din păcate trebuie să evit cât mai mult tot ce conţine cacao ... şi eram o mare mâncăciosă de cioco .... asta e!
http://adamache-laura.blogspot.com/2010/11/biscotti-cu-alune-si-ciocolata.html
Mulţumesc Laura !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. cicolată albă
  • 200 gr alune nesărate
  • 30 gr unt
  • 2 ouă
  • 280 gr făină
  • 125 gr zahăr
  • 2 pl zahăr vanilat
  • 4 linguriţe cafea
  • 1 linguriţă  amidon
  • 2 esenţe vanilie
  • un vârf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă:

Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet.

Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul vanilat, puţină sare, până se deschid la culoare şi işi dublează volumul.

Ciocolata se topeşte împreună cu untul la microunde câteva minute, dup care se lasă la răcit, şi se adaugă peste compoziţia de ouă, şi se amestecă cu mixerul.

Amidonul se amestecă cu cafeaua şi cu esenţa de vanilie ,  se adaugă la compoziţie mixând bine.

Cu o lingură de lemn se adaugă treptat făina, amestecându-se foarte bine până se omogenizează bine compoziţia.

Se adaugă alunele, se amestecă bine , aluatual având o compoziţie cremoasă, şi se adaugă la frigider pt 30 minute.

Masa unde se vor rula biscuiţii se pune făină din abundenţă, şi se formează 3 suluri de aproximativ 3 cm.

Se pune hârtie de copt în tavă, se pun rulourile şi se dă la cuptorul încălzitpt 30 min aproximativ la 180 gr. până se rumenesc puţin.

Nu vă speriaţi dacă se crapă puţin.

Se scoate din tavă, se lasă la răcit şi se porţionează după preferinţă!

Sunt delicioase dimineaţa cu cafea sau lapte, cum i-am servit eu, în timp ce scriam reţeta ...hihi

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

26.12.2010, 22:32

Crista_Luca 1

06.01.2011, 11:35

aaa medi ..cam tarziu am sosit cu multumiri pt urari
sper ca si voi ati avut sarbatori frumoase!

Crista_Luca 1

06.01.2011, 11:35

multumesc miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava