Biscuiti cu cocos

de xana in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 4574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 120 gr margarina
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 220 gr faina
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4-5 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • bomboane colorate
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos:

Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem mixerul si adaugam restul de faina, apoi cu mana, dar fara a framanta, amestecam doar cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen.

Impartim aluatul in doua, il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Intindem fiecare jumatate de aluat, pe rand, intr-o foaie subtire din care taiem biscuitii in forma dorita. Ii punem in tava cu hartie de copt si ii dam la congelator pentru zece minute. Intre timp punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Pentru glazura amestecam zaharul vanilat cu lapte pana capata consistenta unei smantani groase.

Coacem biscuitii pana devin usor aurii(eu pe unii i-am uitat in cuptor si s-au bronzat prea tare) apoi cand s-au racit complet punem cate o lingurita din glazura si o intindem bine pe toata suprafata. Am presurat apoi cocos si bomboane colorate.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit cca 45 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata caramel