MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara:
Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este necesar să obţineţi o bilă de aluat dens, legat, puţin elastic şi care să nu fie lipicios. Se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 20-30 de minute se încinge cuptorul la 180 de grade se presară cu făină integrală blatul de lucru, apoi se întinde aluatul cu sucitorul, uniform, până ajungeţi la grosimea dorită. Aveţi în vedere că biscuiţii nu vor creşte prea mult la copt, nu vor fi pufoşi, ci dimpotrivă, vor fi crocanţi, deci vor rămâne la grosimea la care întindeţi foaia. Foaia mea a avut cam 3 mm grosime. Decupaţi biscuiţii cu un pahar sau cu o formă pentru biscuiţi şi îi treceţi cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. E bine să vă folosiţi de o paletă mai lată ca să nu se rupă când îi transferaţi. coaceţi aproximativ 12 minute sau până devin aurii pe margine. Stingeţi cuptorul şi mai lăsaţi-i în tavă încă 5 minute cu uşa cuptorului deschisă larg. Scoateţi biscuiţii pe un grătar şi lăsaţi-i să se răcească complet. Pot fi păstraţi 5-6 zile într-o cutie de tablă sau de carton închisă etanş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.