Biscuiti dietetici

de laura_n in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 16633 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus, suntem nevoiti sa renuntam la zahar si faina alba, astfel ca a trebuit sa gasim alternative. nu prea ma pricep la indulcitori, din acest motiv am optat pt o varianta naturala de indulcit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fulgi ovaz
  • o mana stafide
  • 1lgta scortisoara macinata
  • 3 lg alune de padure crude macinate
  • suc de portocale ( 1 cana)
  • 3-4 lg faina secara
  • fulgi de cioco dietetica
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti dietetici:

Intr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva linguri de faina de secara si amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Cu mana uda, formam biscuiti de marime medie si punem la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

In jumatate de compozitie, am ras fulgi de ciocolata fara zahar cu continut ridicat de cacao. 

Lasam la copt cam 20 minute, la foc mediu, apoi ii intoarcem, ii mai lasam vreo 10 min si ii scoatem sa se raceasca. 

Sunt gustosi, dulci, crocanti la exterior si moi in interior si intrunesc criteriul dietetic necesar.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 6 - 7 lei.

2

in loc de scortisoara se poate pune nuca de cocos sau alt ingredient aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti dietetici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]