Va spuneam zilele trecute ca nu-mi gasesc pistolul de spritat fursecuri/ biscuiti. Niciunul din cele doua pe care le am. Sau le aveam, ca nici pana azi n-am dat de ele :))
Cum aluatul era gata preparat, trebuia sa improvizez ceva asa ca am luat foarfeca de tabla si-am taiat forma veche de biscuiti astfel incat sa se potriveasca la masina de tocat carne, sa-mi pot face treaba ( vezi foto :)))) )
"Bunatati pentru colindatori"
Pentru aluat:
Glazura:
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.
Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.
Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).
Coacem biscuitii cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.
Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou.
Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise.
1
Untura poate fi inlocuita cu unt gras.