Biscuiti pestisori

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 4855 vizualizari

 

E o reteta simpla, se face repede si biscuitii se pastreaza chiar si 2-3 saptamani (daca nu pui ciocolata pe deasupra), intr-o cutie de metal. Se poate pune si cacao in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 g zahar pudra,
  • 150 g unt,
  • 250 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta lamaie sau portocala,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • nuci pisate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pestisori:

Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime si se taie (cu formele de biscuiti sau folosind un sablon de carton decupat in forma de pestisor). Se coc in tava neunsa si netapetata cu faina, la foc potrivit, cateva minute. Atentie, se ard destul de repede! Cand s-au racit, pot fi ornati cu ciocolata topita la bain-marie, apoi dati prin nuca pisata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pestisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute