Biscuiti shortbread

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 10707 vizualizari

 

De mult tare aveam in plan acesti biscuiti, urmarisem cateva retete si in final m-am hotarat. Sunt extraordinar de buni, crocanti, sfaramiciosi, aromati.
In mod traditional, reteta cere 1 parte zahar, doua parti unt si trei parti faina (raportat la gramaj).
Sunt tare, tare buni.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr zahar brut
  • 170 gr unt
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti shortbread:

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

Se pot decupa in diferite forme si de diferite grosimi.

3

nu se framanta mult aluatul pt ca va deveni elastic si isi va pierde din textura faramicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti shortbread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si cafea