Biscuiti vanilati cu branza dulce si lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Noi 2015 | 5428 vizualizari

 

Vrea cineva pentru maine dimiiii la cafeluta?  Inca sunt calzi si miros atat de bineee..... Serviti daca doriti...cat mai am! :))))))

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina( plus pentru infainat)
  • 300 g branza dulce cremoasa( Pilos de la Lidd e perfecta)
  • 200 g unt gras ( 82%)
  • 1 ou mare si 2 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 1 lingura plina smantana
  • un praf de sare
  • vanilie dupa gust (eu am pus multa)
  • 1 lamaie mare zeama si coaja razuita
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti vanilati cu branza dulce si lamaie:

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline.

Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu vanilia, cu ouale,  zeama si coaja de lamaie, smantana, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana se omogenizeaza apoi se infaineaza usor si se da la rece 20 de minute.

 Cu mana infainata, se rup bucati din aluat si se formeaza biscuitii dupa dorinta,  rotunzi, mai lunguieti....se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20 de minute la 200 de grade sau pana se rumenesc, dacavi se pare ca ii ia focul prea tare, ii acoperiti cu o foita pergament.

Se lasa biscuitii la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti vanilati cu branza dulce si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce