Blat de tort clasic

de MotanLaOale in Scoala de gatit Bucataras, 18 Ian 2020 | 8081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • CANA DE 250ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort clasic:

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri.

Se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.

Se taie in trei doar a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata - Desertul perfect pentru orice ocazie