Bob verde cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Mar 2018 | 10772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g bob verde (congelat că proaspăt nu știu dacă am văzut vreodată)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii în suc propriu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob verde cu sos de rosii:

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem.

Călim în ulei ceapa tocată mărunt. După 5 minute, adăugăm morcovul tocat și gătim alte 5 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul loc, usturoiul tocat, bobul scurs și 100 ml apă. Gătim alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

După ce stingem focul, adăugăm verdeața tocată mărunt. Se mai pot păstra câteva frunzulițe de pătrunjel pentru a orna în timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob verde cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

12.03.2018, 09:37

Ador bobul .Din pacate se intalneste din ce in ce mai rar.

Ancutsa 1

14.03.2018, 19:10

Un preparat interesant!

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:17

Delicios bobul !!! De unde ai cumparat ? Eu am cultivat in gradina intr-un an

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac si rosii (de post)