Bomboane multicolore mentolate

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2010 | 5760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu menta
  • 130 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri sirop de menta
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 esente vanilie
  • 2 linguri faina
  • un castronel nuca macinata
  • un castronel alune macinate
  • alune de pus in mijloc
  • cocos de toate culorile
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane multicolore mentolate:

Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un  ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi punem faina si invartim bine sa nu se faca cocoloase, dupa care punem zaharul pudra rand pe rand si invartim bine si siropul de menta.

Luam ceaunul de pe foc si amestecam:nuca macinata,alunele macinate,esentele de vanilie. Incorporati bine toate si lasam deoparte pana se raceste. Dupa ce s-a racit se ia cate o bucatica de compozitie,se pune in mijloc o aluna si se fac bilute.

Le dam prin cocos de diferita culori ,apoi le dam la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane multicolore mentolate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri si ciocolata