Bomboloni

de nadina73 in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6119 vizualizari

 

Bombolonii sant niste gogosele mai mari ,se se servesc la micu dejun cu gem sau crema,sant noi pufoase si nu te mai poti opri din mancat

 

INGREDIENTE

  • 900g faina
  • 375 ml lapte caldut
  • 30 g drojdie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 90 g unt
  • coaja de lamaie
  • 2 esente de vanilie
  • putina sare
  • zahar tos pt decor
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar se lucreaza foarte bine cu el

Se lasa la programul de framantat+dospit aproximativ 2 ore (sau se framanta cu mana)

Dupa ce aluatul a dospit se scoate, se framanta putin pe masa de lucru cu faina dupa care se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm ,se taie cu un dispozitiv sau cu un pahar cu gura mai mare. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute. Dupa ce gogoselele au crescut se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti. Va ramane o dunga alba la mijloc. Se dau prin zahar tos sau se pot umple cu gem.

Sunt atat de moi si de pufoase, ca nu te mai opresti din mancat, deci nu e pt cele care tin dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza si stafide