Bors de cartofi cu sfecla rosie

de adriana_bobu in Ciorbe, 23 Oct 2010 | 13946 vizualizari

 

Este un bors usor , plin de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 gogosar (ardei kapia)si o rosie
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 sfecla rosie
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 legaturi leustean verde
  • 1-2 linguri vegeta
  • 1/2 l bors
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu sfecla rosie:

Se curata cartofii si se taie cubusoare potrivite iar radacinoasele se curata si se dau prin razatoarea mare ; gogosarul si ceapa se taie maruntel. Se pun toate la fiert intr-o oala in 1, 5 l apa. Se curata si sfecla si se taie bucati mari iar zarzavatul se spala si se toaca marunt pastrandu-se intr-o farfurie. Separat se pune borsul la fiert. Dupa ce legumele au fiert se adauga sfecla apoi borsul si dupa ce a dat un clocot se adauga zarzavatul verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

23.10.2010, 21:26

e tare bun..mie imi place mult

Laly 1

24.10.2010, 23:36

Ce buna este

gerdan 1

18.01.2018, 14:35

mai bun iese borsul cand si radacinoasele sun taiate cubulete,iarsflecla rosie cruda nu dau pe razatoare.
Pentru un bors bun pun doua sfecle potrivite separat la fier cu tot cu coaja ,dupa ce au fiert bine le las la racit si dupa le-am decojit una o dau pe razatoare si una tai felii potrivit de groase ( 1 cm ) grosime si le pun la fiert, in sfecla razaluita pun 1-2 linguri de otet din vin si 1/2 lingura de sare.Amestec bine,las 5 minute sa se macareze si dupa aceea pun in oala cu bors la fiert .De ce ? pentru ca sfecla fiarta in coaja isi pastraza culoarea si dispare gustul de sfecla cruda.De inacrit tot cu bors de putina ( de casa ) si obtional se pune smantana si se poate servi si cu ardel iute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]