Am preparat o reteta de bors de curcan cu toate ingredientele luate de la mamaici din piata, inclusiv curcanul a fost de curte
Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala este al meu". Mi-a zis ca-i facut de el, in gospodarie, ca-i natural si l-am crezut dupa pofta cu care-l bea! 3 lei a costat litrul.
Curcanul il am din piata de la o femeie de la care cred ca sint mai mult de 10 ani de cind cumpar de la ea pasari de curte, iar legumele de la un tataie pe care-l stiu de mult in Moghioros.
Am pus bucatile de carne la fiert in oala Zepter (cam 2-3 litri de apa) si am pornit aragazul. Cind a inceput sa fiarba am spumuit. Intre timp, am curatat legumele taindu-le cubulete. Acestea se adauga in oala dupa ce carnea a fiert binisor.
Borsul se adauga la final impreuna cu sucul de rosii, iar dupa ce au dat citeva clocote am adaugat fideaua si verdeata (leustean sitarhon taiat marunt).
A iesit o minunatie (sarea se pune dupa gust)
1
se serveste cu ardei iute si un toi de palinca