Bors de fasole boabe

de simona72 in Supe/Ciorbe, 11 Oct 2013 | 7094 vizualizari

 

Mi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa ca nu am mai vrut sa dau nici o cautare pe net si am luat o carte din multitudinea de carti care zac pe raft si m-am oprit la cea a scriitorului-gastronom Radu Anton Roman, Retete de colectie- Ardealul. Am gasit retete traditionale, asa cum se fac la tzara si scrise in dialectul ardelenilor...a fost o incantare. Multe le cunosteam, le-am mancat in copilarie sau doar am auzit de ele. Deci, nu va mai retin si va zic doar ca ciorba nu este facuta asa cum scrie in carte, dar a fost o inspiratie si o incantare sa o citesc...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole boabe colorata
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ardei gras
  • 1/2 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 legatura de patrunjel si leustean
  • sare dupa gust
  • 1/2 litru de bors
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt servit: ceapa rosie
  • pt decor:frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

 Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar tot fiarta sa fie si aceasta. Se lasa fasolea sa fiarba pana este bobul aproape fiert. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat julien, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si celelalte legume taiate ca pt ciorba. Se lasa sa se caleasca legumele 5-10 minute la foc mic. Se pun legumele peste fasole, rosiile din conserva se taie bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in ciorba. Se lasa sa fiarba pana cand bobul este moale. Se adauga pasta de gogosari, borsul, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute. La urma adaugam patrunjel si leustean tocat marunt. Serviti cu ceapa rosie si decorati cu frunze de patrunjel. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]