Borş de lobodă cu leuştean

de madi_marin in Ciorbe, 29 Mar 2012 | 6851 vizualizari

 

E preferata mea în sezonul cald. Cel mai mult îmi place să o mănânc rece …..direct de la frigider. E atat de bună , acră şi răcoritoare…. Ador pe de altă parte leuşteanul proaspăt. Nu mă sfiesc să rup pe loc o frunză şi să o strivesc între degete, apoi să simt aroma inegalabilă care mă proiectează înapoi în timp….în perioada copilăriei când bunica mea pregătea cea mai bună ciorbă de fasole din lume. Şi nu oricum….ci cu leuştean!

 

INGREDIENTE

  • 6 legături de lobodă roşie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 500 ml borş
  • tăiţei
  • sare
  • ulei
  • leuştean proaspăt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de lobodă cu leuştean:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să fiarbă.

Când cartofii sunt aproape fierţi se adugă loboda tocată, borşul clocotit, tăiţeii şi apă dacă mai este nevoie. Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, apoi se potriveşte gustul cu sare.

Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se poate servi şi caldă şi rece, cu ceapă verde şi eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de lobodă cu leuştean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume