Bors de miel

de alilianaa in Ciorbe, 6 Mai 2013 | 8962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg carne de miel (pulpa si coaste)
  • 3 cepe albe
  • o legatura ceapa verde
  • 3 rondele de telina
  • un pastarnac
  • 2 morcovi
  • sare
  • un l bors
  • rosii si zarzavaturi conservate din borcan
  • un varf de lingurita de delicat legume
  • 4 rondele fidea
  • o legatura leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs. 

Am pus pe foc oala pentru bors cu apa si varful de lingurita de delicat de legume. Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea. Paralel cu aceste operatiuni, zarzavatul a fost curatat, spalat, tocat. Dupa aproximativ 15 minute de fiert carnea, am adaugat zarzavatul ( carnea fiind cruda, riscam sa se faca zob). Cand toate au fiert pe jumatate, am pus borsul la fiert. Dupa ce s-a fierbantat bine l-am adaugat in oala. Dupa 10 minute am pus rosiile si ceapa verde tocata. La final am adaugat fideaua, leusteanul tocat marunt si am mai potrivit de sare. 

Pofta buna si Pasti cu bine in continuare!

TIPS-URI

1

se poate folosi fidea in loc de orez, in cazul nostru a fost preferata in casa.

2

am folosit otetul in solutie la oparit carnea pentru a mai scoate mirosul pregnant de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]