Bors din ciuperci pleurotus

de Sidy in Ciorbe, 22 Iul 2012 | 5257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci Pleurotus
  • 3 morcovi
  • 3 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml smantana(optional)
  • patrunjel verde
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din ciuperci pleurotus:

Ciupercile spalate se taie felii subtiri.

Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba.

Lasam sa fiarba bine toate legumele.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam pina se omogenizeaza bine.

Borsul dat in clocot separat il adaugam la ciorba, lasam sa mai dea cateva clocote impreuna apoi stingem focul. Rasturnam si compozitia din galbenususri si smantana peste borsul fiert.

Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sa nu uitati de ardeiul iute....

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors rusesc cu sfecla rosie