Bors moldovenesc acru

de Miha in Ciorbe, 15 Mai 2009 | 11050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 bucata telina
  • 1 rosie
  • marar si patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bors (sau mai mult,in functie de cat vreti de acru)
  • sare
  • fidea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc acru:

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului.

Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru evaporarea apei.Fierberea trebuie sa fie inceata.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,morcovul,pastarnacul,telina,ardeiul gras,toate taiate felii. Eu le-am taiat marunt din cauze de copil mofturos. :)

Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga borsul fiert in prealabil,rosia curatata de pielita si taiata cubulete,verdeata tocata si fideaua.Se mai da inca un clocot.

Se serveste cu smantana.

Se poate drege cu ou si smantana,dar numai dupa ce a fost luat de pe foc,altfel se "taie".

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc acru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata