Bors rusesc de sfecla si smantana

de ClaudiaHossu in , 1 Aug 2018 | 2522 vizualizari

 

o ciorba sanatoasa si savuroasa de vara

 

INGREDIENTE

  • smantana de gatit 500 ml
  • sfecla 1 bucata
  • 400 de gr spanac
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 telina mica
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • usturoi
  • chimen
  • rosii uscate
  • 2 linguri de ulei
  • 1 kg carne de vita
  • 6 litri apa
  • 2 linguri de bors 
  • delikat de gaina
  • usturoi 3 catei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rusesc de sfecla si smantana:

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera.
Se curata ceapa, morcovii, telina si cartofii. 
Ceapa se taie cubulete mici si morcovi si telina, cartofii se taie cubulete, se pun legumele peste carne. Se taie si rosiile cubulete, se pun in ciorba, apoi se spala spanacul, se scurge de apa, se toaca si se pune in ciorba. La final se pune sfecla spalata si taiata cubulete. Se pune delikat de gaina, cimbru, busuioc, usturoi 3 catei taiati marunt, chimen si ceapa verde.

Se pune la final si mararul tocat fin. Smantana se pune in ultimele 5 minute, se pune borsul, apoi se stinge focul. Se serveste calda cu paine proaspata este delicioasa. Se orneaza cu rosii uscate si bucati de sfecla si smantana si se orneaza cu marar. Ciorba este gata in 2 ore.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rusesc de sfecla si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla coapta cu branza de capra si nuci