Braduti cu ciocolata

de ankyy in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 2998 vizualizari

 

Cine iubeste ciocolata?? Stiam! Toata lumea :))
Eeei, tocmai de-asta va amagesc eu cu acesti delicati biscuiti (fursecuri) cu ciocolata.Sunt atat de buni incat e imposibil sa nu-i incercati. De preparat sunt destul de usor si se fac destul de repede dar partea cu decoratul lor este mai migaloasa. Daca aveti timp si chef puteti sa ii decorati, dar daca nu, puteti pur si simplu sa ii consumati ca atare. Sunt deliciosi in ambele varianta :)

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 1 lg ulei
  • 100 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 50 g amidon
  • 3 lg cacao
  • 180 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ciocolata:

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat.

Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare.

La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza toate ingredientele. (Pentru ca a inceput sa zboare faina in toate partile, eu am lasat mixerul deoparte si am luat aluatul la mana, l-am rasturnat pe o planseta se lucru si l-am framantat bine cu ambele maini pret de aproximativ 2 minute, pana s-a uniformizat.)

Se intinde o foaie de 1 cm (sau cum doriti) si se decupeaza biscuitii cu ce forme dorim.

Se dau la cuptor pentru 10 min la 175 de grade. Fiti cu ochii pe ei sa nu ii ardeti.

Se scot si se lasa la racit, apoi se decoreaza dupa preferinte. Eu am topit ciocolata alba si i-am decorat, apoi pe deasupra am presarat ornamente decorative din zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu cu cireșe