Branzoaice pufoase

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Ian 2011 | 36504 vizualizari

 

by Amalia( multumesc)

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 praf de sare  
  • umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • stafide,
  • coaja lamaie rasa,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura in jur de 40 de min.

Amestecam intr-un vas ingredientele de umplutura.

Intindem o foaie pentru fiecare branzoaica in parte( ca la crocobail vezi in paginile mele) Taiem simetric suvite pe laterale lasand mijlocul intact. Umplutura o vom pune pe mijloc si vom impleti fiecare suvita una peste alta.

Punem branzoaicele pe tava tapetata cu hartie pergament si le mai lasam la crescut 10 minute. Le ungem cu ou si putin lapte si le dam la copt pana se rumenesc la 180 grade.

Deliciu!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]