Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.
Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Rosiile si dovleceii se feliaza.
Se adauga cartofii, ceapa, usturoiul vinetele, rosiile, dovleceii, passata si 200 ml de apa intr-un bol. Se adauga sare, piper, oregano si patrunjelul si se amesteca cu grija.
Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se stropeste cu ulei si se presara branza Feta deasupra.. Se gateste in cuptor 30 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 de grade C si se mai lasa 20-30 de minute.
Se lasa putin la racit inainte de a fi servit.
Delicios cu friptura de porc.