Brioșe cu fulgi de ciocolată

de elucubratiiculinare in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • 1 lingură praf de copt (5 g),
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 50 g fulgi de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.

Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C).

Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu fulgi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu branza dulce si portocala caramelizata