Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2013 | 5176 vizualizari

 

Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 75 grame făină de grâu
  • 2 linguri făină de porumb
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 roşii uscate la soare, scurse de ulei, tăiate în bucăţi mici
  • 3 felii de Prosciutto di Parma, fără grăsime, tăiate în bucăţi mici
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 1 lingură chives proaspăt, tocat
  • 3 frunze de busuioc proaspăt, tocat
  • paprika
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma:

Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne. 

Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. 

Se ung 3 forme de brioşe cu ulei şi se toarnă compoziţia în fiecare.

Se gătesc la aburi, 8-10 minute, până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se scot și se pudrează cu paprika.

Se consumă atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Pot fi gătite și la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]