Briose cremoase

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Feb 2011 | 6574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri ou
  • -150 gr zahar
  • ~350 gr faina
  • -100 ml iaurt
  • -60 ml ulei
  • - praf de copt
  • - coaja de la o portocala
  • - esenta de lamaie
  • crema:
  • -2 galbenusuri ou
  • -200 ml lapte
  • -150 ml zahar
  • -200 ml frisca
  • -1 intariror frisca
  • - 2 linguri amidon
  • -esenta lamaie
  • - 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cremoase:

Albusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in forme si se coace 30 min.

Crema:

Se pune laptele la fiert separat se amesteca galbenusurile cu amidonul se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Cand se ingroase se lasa sa fiarba un pic si se ia de pe foc. Se imparte crema in doua in una se pune esenta de lamaie in alta ciocolata topita se amesteca dupa ce s-a racit cu frisca batuta+ intaritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cremoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]