Briose cu banane si nuci

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 5455 vizualizari

 

La briose pot sa spun ca nu prea ma pricep, iar fetitei mele ii plac mult. Si ce era de facut? Cand a fost oferta la Lidl, am mers si am cumparat un set de forme pentru briose (nu ca nu aveam, dar erau tare dragute si acestea) si am gasit si o carte cu retete - "Cupcakes & briose", tocmai buna pentru mine si pentru a-i face pe plac micutei.
In urmatoarele randuri, va prezint, pentru "Pachetelul vesel", niste briose facute mai mult de fata mea. Sper sa va placa :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 135 g zahar;
  • sare;
  • 60 g nuca macinata;
  • 135 g faina;
  • 115 g unt (se topeste);
  • 60 ml lapte batut;
  • doua banane;
  • unt pentru uns formele de briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se decojesc bananele, se injumatatesc pe lungime, se feliaza, apoi se incorporeaza in aluat impreuna cu spuma de albusuri.

Se ung formele cu unt, apoi se umplu cu aluatul rezultat si se baga la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos.

Se servesc dupa ce se racesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana