Briose cu branza, stafide,rom si frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 2689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. branza de vaci degresata
  • 1/2 iaurt degresat
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • o mana de stafide
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 linguri indulcitor Clio
  • 2 lingurite pudra de cacao
  • 200 ml frisca vegetala
  • 10 bucatele ghimbir confiat
  • 2-3 lingurite seminte de canepa
  • putina pudra de cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza, stafide,rom si frisca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao.

Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in amestec.

Pregatim 10 forme de briose din silicon intr-o tava, le umplem cu acest amestec, la cca 3/4 din capacitate.

In mijlocul fiecarei forme asezam cate o bucatica de ghimbir macinat, presaram seminte de canepa si dam apoi tava cu briosele la cuptor pentru 40 minute.

Le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Intre timp mixam frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita.

Cu spritul formam moate de frisca peste briose, apoi le decoram cu seminte de canepa si pudra de cacao.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza, stafide,rom si frisca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)