Briose cu busuioc si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 3613 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de pe blogul personal, sub-stele.blogspot.com :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de grau (100 g)
  • 1 ceasca faina de porumb (100 g)
  • 1 ou
  • un buchetel de busuioc
  • 100 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper, ierburi Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu busuioc si telemea:

1. Se incinge cuptorul la foc mediu.  Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu  praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma).

2. Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.

3. Se ung formele cu ulei (sau unt, sau se foloseste hartie speciala).Cu lingura se umple fiecare forma de briose.

4. Se presara peste fiecare cate putina telemea si sa lasa la cuptor 10-15 minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa la racorit minim 5-10 minute.Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare.

 

TIPS-URI

1

Se recomanda busuiocul proaspat pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu busuioc si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana