Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat

de Retete_gustoase in Dulciuri, 20 Aug 2024 | 1761 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si delicioasa de briose cu dovleac si zahar brun, perfecta pentru sezonul de toamna sau oricand doresti un desert aromat si reconfortant.
Pentru aceste Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piure dovleac, faina, oua, zahar, lapte si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:
  • 1 cana piure de dovleac (aproximativ 240 ml)
  • 2 oua mari
  • 120 ml ulei vegetal sau unt topit
  • 100 gr zahar brun
  • 60 ml lapte (aproximativ 60 ml)
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:

Cum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie sau unge tava cu putin ulei.

Intr-un bol mare, combina piureul de dovleac, ouale, uleiul (sau untul topit), laptele, zaharul brun. Amesteca bine pana cand compozitia este omogena.

Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara. 

Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Nu amesteca excesiv, doar pana cand ingredientele sunt combinate.

Imparte compozitia uniform in formele de briose, umplandu-le aproximativ 2/3 din capacitate.

Coace briosele in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.

Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Daca vrei, pudreaza-le cu zahar inainte de servire.

Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.

Iti recomandam si reteta de  baklava muffins.

TIPS-URI

1

poti adauga si alte arome: ghimbir, nucsoara, lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose Ferrero