Briose cu iaurt si ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Sep 2009 | 11541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 330 ml iaurt
  • 350 gr faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortioara
  • fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Miha 1

12.09.2009, 16:14

Ups,am uitat faina? sau am gresit la copy/paste? Trebuie aproximativ o cana cu faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Multumesc de atentionare!

Bunica 1

12.09.2009, 16:59

Am facut briosele dupa reteta Mihai si au iesit excelente. Am pus 350 g. faina.

Miha 1

12.09.2009, 17:48

Multumesc Bunica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]