Briose cu mascarpone

de sasha in Prajituri, 6 Mai 2013 | 3597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • briose :
  • 250g zahar
  • 200g faina 
  • 450 ml lapte
  • 70 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone:

Briose: Amestecam toate ingredientele cu laptele si uleiul. Se ung formele de briose cu putin ulei, se umplu cu compozitie si se dau la cuptor pentru 30/45 de minute la 160 grade.

Ne ocupam de crema: Frecam galbenusurile cu jumatate din zahar, apoi laptele si ciocolata rasa, se amesteca bine pana se incorporeaza. Il punem la fiert la foc mic pana se ingroasa. Amestecam gelatina cu 3 linguri apa rece, apoi o punem peste crema luata de pe foc, amestecam, apoi punem mascarponele, cealalta jumatate de zahar si frisca lichida. Crema o dam la rece pentru 1h.

Taiem capacele la briose si le umplem cu crema de mascarpone!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:38

bune trebuie sa fie

iulianastefan 1

08.05.2013, 19:26

o sa le incerc si eu ,dar nu am forme de briose si nu stiu de unde sa iau sau doar hirtiile acelea.in ceea ce priv reteta este ok

sasha 1

10.05.2013, 12:59

formele se gasesc in piete si in magazinele cu vesele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcov si portocala