Briose cu migdale

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr unt topit
  • 350 gr faina alba
  • zahar vanilat 2-3 plicuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 4 oua
  • 10 linguri de lapte
  • Migdale felii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale:

Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si untul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si migdalele felii si amestecam.

Luam tava de briose si formele de hartie (optional),asezam hartia in tava si turnam aluat in fiecare hartie cam trei sferturi.La sfarsit (daca doriti) pe fiecare briosa se mai pun cateva felii de migdale.

Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 min.Incercati cu o scobitoare,una din briose,daca aceasta este curata inseamna ca s-au copt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

16.06.2013, 20:39

Se vede ca iti plac mult briosele. Si mie imi plac!

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:32

papabundetot 1

17.06.2013, 09:12

Da Rocsi,as face mereu numai briose cu tot felul de arome si combinatii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu alune si ciocolata - de post