Briose cu nutela

de Alinutza80 in Dulciuri, 27 Mai 2012 | 5289 vizualizari

 

Sa va spun povestea acestor briose. Baiatul meu cel mare (11 ani) a vrut sa faca el ceva dulce,singur. A cautat pe internet o reteta de briose si s-a apucat sa le faca. Eu mi-am vazut de treaba mea, L-am lasat sa faca singur. Cand il vad ca vine la mine sa ma intrebe cate lingurite de sare trebuie sa puna, m-am mirat de intrebare si m-am dus sa vad ce a facut,ce credeti?! In loc de 3/4 cup zahar, el a pus 3 cani, in loc de 3 lingurite de praf de copt, a pus 3 plicuri si asa mai departe. M-am suparat si le-am aruncat, dar vazandu-l asa trist, l-am ajutat eu si a fost asa de mandru ca a facut ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 cup faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • 1 cup lapte
  • 1/4 cup ulei
  • 3 linguri nutela
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nutela:

Intr-un castron se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor, chiar numai pana e incorporata faina, apoi se adauga nutela si se mesteca bine.  Se tapeteaza forma sau se pun foile pentru briose. Se dau la cuptorul preancalzit in jur  25 minute sau pana cand iese scobitoarea curata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sa nu lasati copiii nesupravegheati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nutela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alinutza80 1

28.05.2012, 17:55

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:46

felicitari si baietii mei faceau astfel de incercari dar acum nu mai sunt curiosi

Alinutza80 1

30.05.2012, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscoturi