Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2010 | 9213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 160 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 260 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza Almette
  • 100 g ciocolata alba
  • esenat de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba:

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Briose:

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul.

Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate. Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Se orneaza cu zahar pudra.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine