Briose de post cu mac si gust de citrice

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 3384 vizualizari

 

foarte pufoase si aromate

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 si 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie
  • 100 gr. pomelo deshidratat
  • 200 gr. fructe deshidratate (stafide, mere si caise)
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf turmeric
  • 2 pahare faina
  • zahar pudra (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post cu mac si gust de citrice:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot.

Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute.

Adaugam apoi apa minerala, faina, mixam din nou pana la omogenizare.

Peste amestecul obtinut punem macul si pudra de turmeric, omogenizam din nou,apoi umplem formele de briose cu acest amestec (3/4 din capacitatea formelor).

Peste aluat presaram fructele confiate ramase,apoi dam tava la cuptor la temperatura de 175 grade pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele la racit pe un gratar,apoi le servim simple sau pudrate cu zahar farin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu mac si gust de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)