Brownies cappuccino cu mascarpone

de ela in Prajituri, 3 Feb 2012 | 9338 vizualizari

 

am cumparat de 3ori almette pana am ajuns sa fac prajitura asta...am vazut-o la Oana(parca era preferata lui Catalin:))) apoi la Miha si am inteles ca este o reteta tradusa de Natalia ...o prajitura de vis,delicoasa...am adaugat doar crema mascarpone.si am pus mai putin unt la crema si am pus doua cutii de almette in loc de una..merita facuta

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata de menaj neagra
  • 85 gr unt moale(lasat la temperatura camerei cateva ore)
  • 1 plic nes de 1,8gr brasero dizolvat in 1/2lingurita apa fierbinte
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pahar faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pahar miez nuca taiat marunt
  • CREMA
  • 300gr crema de brinza Almette cu smintina (2cutii)
  • 150gr crema mascarpone
  • 20gr unt moale
  • 3/4 pahar zahar pudra(eu am pus jumatate din cantitate zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker)
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA:
  • 80 g ciocolata de menaj
  • 20 g unt
  • 1/4 pahar frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cappuccino cu mascarpone:

Punem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem bine cu mixerul .Punem faina si sarea si amestecam usor cu o lingura de lemn iar la urma adaugam nucile,omogenizand bine compozitia.

Tapetam o forma termorezistenta(a mea este 23x23cm) in care turnam aluatul si nivelam cu lingura de lemn.Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 25minute,depinde de cuptor.Scoatem si lasam sa se raceasca.Va fi un blat mai tare,gen biscuiti care se va inmuia dupa cateva ore dupa ce a fost uns cu crema.

Crema:Batem crema de branza cu zaharul pudra,adaugam apoi untul moale, crema mascarpone,vanilia si scortisoara,omogenizand bine.

Dam jos hartia de copt de pe fundul blatului si il punem inapoi in tava.Ungem blatul cu crema si dam la rece 1-2ore.

Intre timp pregatim glazura:topim ciocolata intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si mai lasam pana s-a topit totul.Lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei apoi punem glazura peste crema si dam la rece cateva ore.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa,ca sa se taie frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cappuccino cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

ela 1

05.02.2012, 15:55

Alina este delicioasa

simo_brkic 1

06.02.2012, 01:47

yammmmmmmmmmmmmm am adaugato la favorite si sper in curand sa o fac

ela 1

06.02.2012, 13:09

Simo,merita facuta,eu o aveam in plan de multa vreme si imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme caci este delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownies cappuccino