Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata

de katty in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2014 | 3689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar brun
  • otet balsamic
  • piper macinat
  • salvie uscata
  • ulei de masline
  • seminte de pin
  • 400 gr dovleac placintar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata:

Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele .
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem  la culoarea pe care  ne-o dorim . Cand ceapa  este gata adaugam  sare si putin otet balsamic .
Dovleacul il curatam de coaje si il taiem cubulete .Il asezam intr-o tava pe hartie de copt . Presaram sare , piper macinat  si   salvie uscata  . Dam tava la cuptor pana dovleacul se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
Prajim semintele de pin pentru cateva secunde  pe o tigaie uscata , avand grija sa nu  le rumenim prea tare .
Taiem painea felii si o prajim pe gratar . 
Asezam pe feliile de paine ceapa caramelizata , bucatele de dovleac si seminte de pin .
Stropiti bruschetele cu reductie de otet balsamic pe care o obtineti prin fierberea otetului balsamic la temperatura mica pana obtineti consistenta dorita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]