Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 6529 vizualizari

 

Bruschetele sunt un aperitiv foarte apetisant si aromat.Eu le-am adaptat la tara mea de adoptie, folosind un ingredient foarte popular in lumea araba:"za'atarul", care da bruschetelor un plus de arome.
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

 

INGREDIENTE

  • o franzela feliata
  • 100 gm unt( sau margarina)
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 2 lingurite za’atar
  • 4 lingurite cascaval ras
  • sare dupa gust
  • 2 rosii coapte
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar":

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul.

Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.

Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.

Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.

Rosiile si ardeii se taie marunt, se sareaza si se pipereaza; se stropesc cu putin ulei de masline si se pun cu o lingurita pe feliile de franzela scoase din cuptor.

Se servesc  calde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Foarte bune in serile de iarna cu ceai de hibiscus-"karkade"

2

Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (24)

- Andreea - 1

11.03.2013, 15:40

Bruschetele imi plac mult.in aproape toate variantele...ale tale sunt tare bune si frumoase

babi5 1

17.12.2014, 19:51

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ciuperci si mozzarella la cuptor