Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz

de Bucataras in Pui, 3 Dec 2013 | 3109 vizualizari

 

Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat.

 

INGREDIENTE

  • radicchio
  • andive belgiene
  • praz
  • lămâie verde
  • arpagic
  • rozmarin
  • 4 pulpe de pui (partea superioară)
  • 6 cânați
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz:

Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat.
 
Pulpa de pui a fost mai întâi batută. Se pun cele două bucăți pe o folie de aluminiu împăturită în două. Cârnatul se curăța de pieliță. Arpagicul se taie în bucați mari. Umplutura de cârnat se trece prin ceapa tocată și o încorporează. Se pune peste pulpa de pui, se adaugă lămâie rasă, puțină sare, apoi se rulează bine folia de aluminiu. Se procedează la fel și cu celelalte pulpe și cel de-al doilea cârnat. Se pune ulei într-o tigaie, se pun sulurile de aluminiu în tigaie și se acoperă cu o altă tigaie.
 
Se curăță andiva belgiană și se taie în patru pe lungime. Prazul se taie pe diagonală. Se taie și radicchio. Într-o tigaie se pune ulei de măsline și un cățel de usturoi tăiat în două. Se pune andiva la prăjit. Într-o altă tigaie se pune ulei la încins cu un cățel de usturoi. Se înlătură pielea de pe cârnat. Apoi se pune radicchio în tigaia cu ulei și usturoi. Se amestecă. Se pune puțină sare și un strop de oțet balsamic. Între timp se întorc ruladele pe partea cealaltă. Vor fi ata când uleiul va scădea la jumătate. Se întorc și andivele, pentru a se rumeni uniform.
 
Se rup niște crenguțe de rozmarin, apoi se toacă. Se adaugă puțină coajă rasă de lime. Se rulează carnea de cârnat prin amestecul aromat. Se scot andivele din tigaie și se pune prazul la prăjit. Se adaugă puțină apă. Cârnații se pun la prăjit pe patul de praz. Se adaugă și puțină sare. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma cârnații. Se face apoi un buchețel din câteva fire de pătrunjel, mărar și puțină salată roșie.
 
Pe farfurie se pun andivele, radicchio, apoi prazul. Se scot și rulourile de pui din sul, se feliază și se pun deasupra la praz. Se pune puțin sos de ulei și oțet balsamic și se decorează cu buchetul de ierburi aromate. Se taie restul de andive și radicchio, se amestecă apoi cu praz, sos de praz, iar deasupra se pun cârnații. Se decorează cu praz și puțin oțet balsamic. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante KFC (reteta video)