Bucatele de pui cu sos de muștar

de Panacris in Pui, 5 Iun 2020 | 3860 vizualizari

 

Un fel principal tare sățios, pe gustul Zmeișorilor! Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Ceapă verde 3 bucăți,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei cca. 3 linguri,
  • Apă cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Usturoi pudră 1 lingură,
  • Muștar pudră 2 linguri.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de pui cu sos de muștar:

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.

Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele, ce se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Spor și poftă bună! ;)

 

 

TIPS-URI

1

Ca și garnitură puteți opta pentru piure, orez, cartofi fierți, legume sau chiar paste! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pui cu sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]