Budinca braziliana

de ANCA in Prajituri, 3 Dec 2012 | 14946 vizualizari

 

... sau un fel de crema de zahar ars! Ff buna, mai consistenta parca.
Reteta preluata pe blogul Crazy Mother Cooker .

 

INGREDIENTE

  • o cutie de lapte condensat indulcit
  • o cantitate egala volumetric de lapte integral
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • optional vanilie (eu sunt fan, asa ca am pus)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca braziliana:

Laptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol.

Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate .

Intr-o forma metalica (n-am avut ceva potrivit, am folosit o cratita cam mare..) se pune zaharul la caramelizat la foc mic, amestecand, sa nu se arda si sa devina amar. Se roteste cratita astfel incat peretii sa fie acoperiti si ei de caramel.
Adaugam mixul de mai sus peste zaharul topit, apoi asezam vasul intr-o tava/ cratita larga unde punem apa clocotita cam pana la jumatea formei cu puddingul

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 50-60 min, si apoi verificati cu scobitoarea in centru daca e gata (daca scobitoarea iese curata, e gata; daca iese cu ceva firimituri pe ea, mai lasati puddingul la cuptor cateva minute)
Lasam la racit la temperatura camerei si apoi se pune la frigider pentru minim 1-2 ore (se serveste rece).

Inainte de servire, ntroduceti usor un cutit cu lama subtire pe perimetrul formei, ca sa desprindeti puddingul de margini, si apoi rasturnati-l intr-o farfurie intinsa . Farfuria se pune deasupra formei, cu fundul in sus,si apoi se rastoarna impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca braziliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars