Budinca cu pui si legume

de dakris in Paste, 6 Mar 2012 | 16662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1 piept pui dezosat
  • 200 g legume congelate(morcov,ardei,mazare,porumb)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2 linguri bulion
  • ½ morcov
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 50 g cascaval
  • 80 ml ulei
  • sare, piper, busuioc, tarhon
  • unt pentru uns vasul termorezistent
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu pui si legume:

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg.

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml ulei.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si laptele.Ceapa tocata si morcovul ras se inabuse pentru cca 5 min intr-o tigaie teflonata cu capac in 50 ml ulei si putina apa. Se adauga legumele congelate, sare dupa gust si inca putina apa, se acopera cu capacul si se mai tine pe foc pana scade apa si legumele sunt moi. Apoi, carnea prajita si bulionul se pun in tigaie, peste legume, timp de cateva minute.

Intr-un castron mare se pun pastele fierte, se varsa peste ele legumele si carnea din tigaie, se adauga busuioc si tarhon dupa gust si se amesteca bine.

Amestecul rezultat se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si se varsa compozitia cu oua. Cateva felii de rosii se pun deasupra si se rade cascaval.

Se introduce vasul la cuptor pt aprox. 35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste