Budinca de conopida

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2011 | 4631 vizualizari

 

Dupa o reteta din Practic in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (cam 1 kg a avut cu tot cu frunze)
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa gust.

Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus,amestecandu-se usor prin rasturnare pana se incorporeaza complet.

Se unge tava cu unt,se pune compozitia,se mai presara cascaval ras si se da la cuptor,la foc mic,pana cand este aurie deasupra.

Se serveste calda,dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]