Budinca de cozonac

de Merisor in Prajituri, 28 Dec 2016 | 6468 vizualizari

 

În general nu ne rămâne cozonac, preparat în casă și nu am avut ocazia să fac această budincă de cozonac, pe care am vazut-o foarte des preparată după sărbători.
De data aceasta, însă, am mai și primit cozonac, așa că a venit rândul să prepar și eu budinca minune.
M-am inspirat de la Alex, pentru că el a folosit lapte condensat și întâmplător aveam și eu o cutie prin frigider.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac cu nucă și rahat
  • 350 ml lapte condensat
  • 200 ml smântână de gătit
  • 200 g unt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 plicuri zahăr cu scorțisoară
  • 100 g ciocolată cu alune
  • 5 ouă medii
  • un praf sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 20 g unt pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Topim untul și îl lăsăm să se răcească.

Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.

Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.

Ungem tava(23/36 cm) cu unt, tăiem cozonacul în cuburi mari și le așezăm în tavă.

Turnăm peste cozonac, compoziția cu ouă și toate cele și presăm ușor bucățile de cozonac, să se imbibe cu compoziție, așa încât să nu se ridice la suprafață, în timpul preparării termice.

Așezăm pe fiecare bucată de cozonac câte o bucată mică de ciocolată și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Lăsăm apoi budinca de cozonac să se răcească și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o savurăm alături de o cafea buna, sau un ceai, iaurt, ce preferăm.

Este minunată această budincă de cozonac, chiar și ușor caldă!

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]