Budinca de gris

de susu in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 24381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
  • 100 gr zahar
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • putina zeama de lamaie
  • 5 oua
  • siropul:
  • 200 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt coaja portocala
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute.

Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul.

Servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:59

Trimite si la mine o portie

susu 1

11.02.2015, 07:29

mai am in frigider, si azi fac altceva, asa ca poti veni la mine

Mihaela11_jo 1

12.02.2015, 21:26

F fina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]