Budinca de gris

de lia maria in Dulciuri, 31 Mai 2010 | 7610 vizualizari

 

De obicei , introduc budinca in cuptorul incins pentru 15’ si numai cand este rece,rece adaug ciocolata, dar de data asta am facut-o in graba si nu a mai ajuns nici la cuptor si nici sa se raceasca suficient(se vede ca decorul s-a topit), dar si asa a fost ok ca s-a mancat rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de gris
  • 4 cani de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga  caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul.

Punem laptele la fiert, adaugam 4 linguri de zahar + cele doua pliculete cu zahar vanilat, iar cand da in clocot, adaugam grisul si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc si amestecam in continuare inca 5’.

Golim  grisul in vasul cu caramel, il intindem cu lingura si-l lasam la racit.  Cand  este rece, punem un platou deasupra lui si cu miscare brusca, rasturnam continutul . Ornam cu ciocolata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine