Pentru acesta reteta minunata ii multumesc Iuliei de pe Gourmandine!!!
Stafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un strecurator.Intr-o oala punem la fiert macaroanele cu putina sare si lasam 10-15 minute pana sau fiert,apoi le punem la scurs intr-un strecurator.Intr-un castron mare punem branza de vaci,adaugam zaharul tos,zaharul vanilat,grisul,ouale,smantana,un praf de sare,coaja rasa de la lamaie si stafidele scurse in prealabil.Amestecam cu grija pana la omogenizare.Dupa ce am amestecat,adaugam macaroanele scurse bine peste compozitia de branza.Ungem un vas de lut sau o tava cu unt/margarina si turnam compozitia de macaroane cu branza si nivelam frumos.Dam budinca la cuptor pentru 30-35 de minute.Dupa ce budinca s-a rumenit usor deasupra o scoatem din cuptor.Se serveste calda sau rece,pudrata cu zahar vanilat sau nu,dupa placul fiecaruia.
1
Tava de lut are dimensiunea de 26 cm.