Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 5911 vizualizari

 

Ieri am facut un piure de cartofi si am servit cu ficatei de pui in sos de rosii, dar pentru ca a fost mai mult l-am transformat intr-o budinca si tare i-am surprins placut.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1/2 Kg cartofi
  • 2 cuburi branza topita
  • 1 cescuta lapte dulce
  • 50 gr unt
  • sare
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • 1/2Kg branza amestec: telemea si dulce
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza:

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut.

Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt.

Am azezat intr-o forma de tarta jumatate din aluatul de foietaj decongelat in prealabil, l-am intepat din loc in loc cu furculita, iar peste el am asezat jumatate din piure, am pus toata branza, cealalta jumatate din piure si deasupra restul de aluat si de asemeni l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Am copt in cuptor la temperatura de 180 grade timp de 35 minute.

TIPS-URI

1

Daca branza este mai apoasa se poate pune o lingura doua de gris in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu sunca si mozzarella